Julkaistu

Verkkareiden ompelu, varma kevään merkki!

Oletko jo kokeillut verkkareiden ompelua? Jos et niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tämä materiaali on mukava päällä, joustaa kivasti ja hylkii likaa. Painetuissa kankaissa värit toistuvat kirkkaina ja syvinä. Sävyt eivät haalistu kovassakaan käytössä. Minulla sitä on ollut käsittelyssä jo muutamana keväänä ja syksynä. Se on noussut yhdeksi meidän kaikkien suosikkivaatteeksi ulkoiluun ja harrastuksiin. Itse löydän itseni töistä verkkareissa noin kuutena päivänä viikossa.

Verkkaripuku-kokoa-128.

Tyttären verkkaripuku koossa 128 on ollut erittäin käytetty. Kaavana takissa on PaaPiin kaavakirjasta lapsille Pihla-takki. Alaosan kaavana toimi Kaavastudio Ainoan Suunta-housut. Kuvan takissa olevan Polkka-verkkarikankaan löydät täältä .

Ylempänä näkyvä tyttäreni muutaman vuoden takainen puku on ollut monessa mukana. Se on nähnyt useamman pyörälenkin, jalkapallokentän ja metsäretken. Nyt jo seuraavan käyttäjän jatkaessa puvun ulkoiluttamista. Housut ovat sisäpinnaltaan harjattua verkkaria. Loistava vaihtoehto yksivärisiin asuihin on myös molemmin puolin sileä verkkarikangas. Sileää verkkaria löydät täältä Yksiväriset verkkarikankaat .

niittykukat-verkkarikangas-on-painettu-suomessa
kukallinen-verkkaritakki-käyttäjänsä-päällä.

Viime viikolla valmistui tämä verkkaritakki itselleni. Sen valmistumisen jälkeen en sitä sitten juurikaan ole päältäni pois ottanutkaan. Käykö jollekin muullekin näin? Joku vaate vain on heti niin oman näköinen ja tuntuinen, että tietää sen jäävän monen vuoden lemppariksi vaatekaappiin. Kankaana tässä on Suomessa painettu Niittykukat – verkkarikangas.

Kaavaksi valikoitui Suuren käsityön hupparitakin kaava. Kaava löytyy muutaman vuoden takaa lehdestä 2/2019. Muokkaisin siihen vetoketjulliset taskut. Ne kun ovat aivan ehdottomat ihmiselle joka vieroksuu kovasti käsilaukun kantamista.

verkkareiden-ompelu-malliesimerkki.

Verkkarin ompelu mahdollistaa kivasti erilaisia kokonaisuuksia. Kuten esimerkiksi kokoasun, kuten tässä pienellä kummitytölläni on. Yksivärinen alaosa yhdistettynä kuosilliseen yläosaan. Tämä toimii kivasti ainakin jos vierastaa kokonaan kuviolliseen asuun pukeutumista. Voit ommella verkkarikankaasta vaikka jumpsuitin pienelle, maailmaa nelinkontin tutkivalle ihmisen alulle.

Mikä ompelukaava sopii verkkarille?

Kuten esimerkeistä voi päätellä, ei kaavan tarvitse olla erikseen verkkarille tarkoitettu. Kaikki joustaville kankaille sopivat kaavat käyvät myös verkkarille. Voit siis käyttää jo hyväksi toteamaasi kaavaa 😉. Hyviä kaavoja löydät esimerkiksi käsityölehdistä . Myös vaikka Jujunan ja Puuhakaspajan valikoimat ovat tarkastamisen arvoisia.

Millaista verkkari on ommella?

No sehän käyttäytyy hyvin samalla tavoin kuin trikoo ja college. Joustoa löytyy molempiin suuntiin. Varsinkin pesemättömän kankaan nurja puoli saattaa olla sähköinen ja tarrautua yhteen. Onneksi tämä ominaisuus poistuu kun kangas ensimmäisen kerran pääsee pesuun. Kankaan pinta on tiivis. Joten varsinkin ompelukoneella ommeltaessa ja tikkauksia tehdessä kannattaa käyttää microtex-neulaa. Se on ohut ja terävä, eivätkä hyppytikit ala kiristämään ompelijan hermoja.

Hihansuiden ja helman huolittelu

Hihansuihin ja helmaan olen käyttänyt samaa puuvilla-elastaaniresoria, kuin trikoon ja collegen kanssakin. Silloin kun olen resoria erikseen halunnut. Usein kuitenkin teen verkkarista resorin helmaan. Sinne voi pujottaa halutessaan kuminauhan, käyttäjästä riippuen. Hihan- ja lahkeensuut toimivat samalla tavoin. Varsinkin hihansuihin lisään kyllä mielelläni tuon kuminauhan.

Tässä kirjoittaessahan aivan inspiraatio iskee! Taidankin siirtyä tekemään meidän nelivuotiaalle Kissanpennut– kuosista kevään suloisinta pukua. Saahan sitä toki käyttää koko vuoden. Toivoisin kuitenkin, että se valmistuu tässä kevään aikana… Saatanpa poiketa esittelemään sen täälläkin.

Lopuksi voisin todeta, että verkkareiden ompelu on mukavaa puuhaa! Jos sain sinut innostumaan (ja kohta myös onnistumaan) verkkareista, niin koko valikoimamme voit kurkata täältä .